#aeolisliving

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ & ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Το AEOLIS THASSOS PALACE υπόσχεται στους επισκέπτες του αξέχαστες μεσογειακές διακοπές, είτε επισκέπτονται την Θάσο για πρώτη φορά είτε έχουν επισκεφτεί ξανά το νησί. Επισκεφτείτε γραφικά χωριά, δοκιμάστε τοπική κουζίνα σε παραδοσιακές ταβέρνες, περιηγηθείτε σε κάποιον από τους ελαιώνες, επισκεφτείτε αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και το εξαιρετικής σημασίας Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου. Και αυτές είναι μόνο λίγες από τις δραστηριότητες που προσφέρονται. Το πεπειραμένο προσωπικό της ρεσεψιόν μας θα καταβάλλει κάθε πιθανή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις προσωπικές σας απαιτήσεις.

Λιμενάρια - Aeolis Thassos Palace

Τα Λιμενάρια άρχισαν να αναπτύσσονται στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν άρχισε η εκμετάλ¬λευση των ορυχείων. Τα συγκροτήματα των γραφείων, γνωστά σαν ``μικρό παλάτι``, που χρησιμοποιήθηκαν ως κεντρικά γραφεία μιας Γερμανικής εταιρείας εξόρυξης, παρουσιάζουν μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, καθώς αποτελούν αντιπροσω¬πευτικό δείγμα της αρχιτεκτονικής των αρχών του 20 αιώνα.

Αλυκές - Aeolis Thassos Palace

Η Αλυκή βρίσκεται 12 χλμ από το ξενοδοχείο. Στην Αλυκή είναι αρκετά εύκολο να διακρίνει κανείς τα ίχνη από τους όγκους των μαρμάρων που αποσπάστηκαν από την επιφάνεια των βράχων, κατά την αρχαιότητα.

Θεολόγος - Aeolis Thassos Palace

Ο Θεολόγος το παλαιότερο χωριό του νησιού, βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο AEOLIS. Κατά την Βυζαντινή εποχή ήταν η πρωτεύουσα του νησιού. Είναι χτισμένο με παραδοσιακό τρόπο και σίγουρα αξίζει να το επισκεφθεί κανείς!

Μοναστήρι Αρχαγγέλου Μιχαήλ - Aeolis Thassos Palace

Σε μια περιοχή ξεχωριστής ομορφιάς βρίσκεται η Μόνη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ σε απόσταση 7 χλμ από το ξενοδοχείο. Στο μοναστήρι είναι φυλαγμένο ένα κομμάτι του Τιμίου Ήλου, μέρος δηλαδή ενός από τα καρφιά που χρησιμοποιήθηκαν για την σταύρωση του.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τα ξενοδοχεία AERIA & AEOLIS μαζί με το MTB THASSOS, διοργανώνουν το Θεαγένιο Δρόμο Θάσου την άνοιξη κάθε έτους. Πρόκειτε για αγώνα 100 & 50km γύρω απο το νησί της Θάσου, κατα μήκος του εθνικού δρόμου. Ο σκοπός του αγώνα είναι η δοκιμασία των συμμετεχώντων σε φυσικό αλλά και πνευματικό επίπεδο. Ο αγώνας πήρε το όνομα του απο τον Ολυμπιονίκη Θεαγένη.

Theagenios Ultra

100K & 50K

Ο Θεαγένιος Δρόμος Θάσου διοργανώνετε την άνοιξη κάθε έτους. Πρόκειτε για αγώνα 100 & 50km γύρω απο το νησί της Θάσου, κατα μήκος του εθνικού δρόμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tour of Thassos

92K

Tour of Thassos είναι η εντυπωσιακή διαδρομή των 92 περίπου χιλιομέτρων, βρίσκεται στο μεγαλύτερο μέρος της δίπλα στην θάλασσα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Trikorfo's Ascent

58K

Ο κλασσικός ποδηλατικός αγώνας βουνου τη Θάσου. Ο 58 km αγώνας είναι ιδιαίτερης δυσκολίας λόγο του δύσκολου terrain και της μεγάλης εναλαγής υψομέτρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζήσε σαν ντόπιος...

Το καλοκαίρι, η Ελληνική κοινωνική ζωή αρχίζει με ήσυχα πρωινά, οπότε οι περισσότεροι επισκέπτονται τις παραλίες, τα οποία ακολουθούνται από μικρή ανάπαυση. Αργά το απόγευμα, όταν ο καιρός δροσίζει, οι Έλληνες αρχίζουν να ζωντανεύουν με περίπατους στο λιμάνι, συναντήσεις με φίλους και ανταλλαγή των τελευταίων κουτσομπολιών. Η ώρα του ύπνου μετατίθεται συνήθως στις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Στις γνωστές “ταβέρνες”, μπορείτε να παραγγείλετε ποικιλία φαγητών από την διεθνή και την ελληνική κουζίνα. Η τελευταία περιλαμβάνει, όλα τα είδη κρεάτων και ψαριών, ψημένα στα κάρβουνα, τηγανητά καλαμάρια και μύδια, χταπόδια στεγνωμένα στον ήλιο, διάφορα είδη φρέσκων ψαριών, καθώς και διαφορετικές σαλάτες. Τα γεύματα μπορεί να συνοδεύονται από ούζο ή τοπικό κρασί.

Η μορφολογία του εδάφους”, τα πυκνά δάση του, και φυσικά η θάλασσα, δημιουργούν θεσπέσιες συνθήκες για καλοκαιρινές διακοπές, χαλάρωση και ξεκούραση. Για τον λόγο αυτό, το νησί κατά καιρούς πήρε διάφορα αντιπρο­σωπευτικά ονόματα όπως…. “Ανέφελο” προφανώς για τον καταγάλανο ουρανό του, “Γοητευτικό” και “Γλυκό” για τις απολαύσεις που χαρίζει απλόχερα στους επισκέπτες του, “Χρυσό” για την πληθώρα των προϊόντων του, και τέλος “Αέρινο” για το καθαρό και δροσερό του αεράκι.